تصاویر انتخابی

تحلیل شعار سال 1400

فرهنگی سیاست بسته خبری

تحلیل شعار سال جدید باعنوان 

تولید. پشتیبانی و مانع زدایی

بطور خلاصه باید عرض کنم مراد از سه گزینه در واقع تکلیف شرعی  سه قوه مجریه مقننه قضاییه ست  برای پیشرفت کشور.هرکجا دولت گیر قانونی داشت مجلس رفع کند و قوه قضاییه هم پیگری کند تا تخطی صورت نگیرد

امسال سال تولید و پشتیبانی بوده 

سال مانع زدایی از مسیر مانی بوده

سال تولیدمحصولات صنعتی و دامی 

سال پیشرفت اقتصاد بطور آنی بوده 

باید برای جهاد کار جهادی کنیم 

چون موسم رسیدن فتح نهایی بوده  

سالی پراز عزت و سربلندی ایرانی

که زمینه ساز طلوع آشنایی بوده  

زیر بنای سنگ ظهور منجی توانا

این سه گزینه با نور خدایی بوده 

مردم باید همگی باهوش باشند

 سال بعدی سال سفیر روشنایی بوده 

سال پشتیبانی از اقتصاد جهادیست

سال حجامت دولت با شکوفایی بوده 

شاعر ونویسنده 

علی سرابی یاقوند

انتهای خبر/

شرایط انتخاب اصلح قسمت پایانی

سیاست بسته خبری

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

قسمت پایانی شرایط انتخاب اصلح 

 

اگر بخواهیم شاخص های یک فرد را برای احراز نماینده بودن مجلس درنظربگیریم بطور خلاصه ودریک جمع بندی کلی میتوان چنین نوشت :

 

۱- مشخص بودن مواضع سیاسی وجناحی که میتواند تاحد زیادی بیانگر پندار و کردارنهان او میباشد ... 

۲-مردمی و ساده زیست باشدخود دردمند و جرکشیده باشد

۳-آشنایی وشناخت نیازهای مردم بر اساس اولویت 

۴-داشتن شجاعت لازم برای دفاع از حقوق مردم در تمام زمینه ها

 ۵-آشنابه مسائل مختلف ، فرهنگی – اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی جامعه 

 ۶-داشتن تخصص در یک یا چند موضوع به نحوی که بتواند در کمیسیون های مجلس شورای اسلامی موثر واقع شود.

۷- داشتن تجربه موفق کاری و آشنایی کامل به مشکلات اداری وتلاش درحل مشکلات مردم بصورت جامع 

۸- داشتن قدرت نفوذ و توانایی ایجاد ارتباطات سیاسی در سطوح مختلف ایجاد رابطه صحیح با دولتمردان در راستای حل مشکلات حوزه انتخابی و همچنین قدرت تعامل و همگرایی با مسئولان شهرستانی ، استانی و کشوری در همین راستا

۹- پایبندبه اصول انسانی و اخلاقی– امانتدار بودن– الگو بودن به لحاظ شخصیتی و اخلاقی – رعایت تقوا و پرهیزگاری_وفادار به عهد وپیمان

۱۰-داشتن قدرت نفوذ کلام در بین اقشار مختلف مردم – توانایی ایجاد ارتباط با تمامی اقشار جامعه– توانایی در ایجاد وحدت ، همدلی و وفاق 

۱۱- داشتن مقبولیت و محبوبیت عام و خاص در سطح جامعه هدف براساس پیشینه

۱۲- برنامه محور بودن و استفاده از خرد جمعی در نظر و عمل – انعطاف پذیری در برابر نظرات و انتقادات

۱۳- شایسته گزینی و رعایت عدالت در تصمیم گیری هاانصاف در قضاوت و خارج نشدن از دایره انصاف در تمام امور داشتن نظم و انضباط در امور

۱۴- قدرت مقابله با مفاسد اقتصادی

۱۵- مشورت با نخبگان در تصمیم گیریهای کلان و مهم

۱۶- توانایی ارائه طرحهاباهدف اشتغال و تولید 

۱۷- تعامل با گروههای مدنی و انجمن ها و رسانه های دیداری شنیداری و نوشتاری .صبر ، حوصله ، متانت، تواضع و فروتنی

۱۸- تعهد به اسلام ؛ شاخصۀ کلیدی در انتخاب نامزد اصلح

۱۹-توجه به مسائل فرهنگی ازجمله تلاش درجهت برگزاری مراسمات ملی مذهبی خصوصا بحث مهدویت در جهت زمینه سازی ظهور

۲۰- پایبندی به آرمان های انقلاب؛ مهمترین ویژگی کاندیدای اصلح

۲۱- رعایت اخلاق و تقوای انتخاباتی، مولفۀ بنیادین در شناخت کاندیدای اصلح

۲۲-امانت داری و فساد ستیزی؛ اصل انکار ناپذیر در انتخاب نامزداصلح

 ۲۳-ضرورت تلاش برای سعادت گرایی دنیا و آخرت مردم با اتکاء به رضایت الهی و اجتناب از حزب گرایی و باندبازی

۲۴- مردم گرایی؛ شاخصۀ کلیدی کاندیدای اصلح

۲۵- داشتن برنامه های مدون وبکارگیری افراد صاحب نظر و معتمد بصورت نماینده فعال در نقاط مختلف حوزه استحفاظی علی الخصوص دربین طوایف و ایلات به منظور شناخت و بررسی مشکلات بطور دقیق از نکات حساس ودقت نظر کاندیدای اصلح بوده 

 

درپایان از خداوندمنان آرزومندم که قدرت تشخیص صره ازناصره رابه ماعنایت نماید تا بتوانیم در راستای فرامین ولایت فقیه انتخابی قابل قبول که دارای حجت شرعی باشدراداشته باشیم 

 

ومن الله التوفیق

علی سرابی یاقوند

شاعر وتحلیلگرسیاسی

 

قسمت_اول

قسمت_دوم

قسمت_سوم

 

انتهای خبر/

شرایط انتخاب فرد اصلح (ق۳)

سیاست بسته خبری

 

چگونه نماینده اصلح را انتخاب کنیم قسمت سوم

لرپرس نوشت: درادامه مبحث گذشته بایدعرض کنم : همان گونه که می دانیم، مجلس شورای اسلامی رکن اصلی تصمیم‌گیری و اداره امور کشور است و دو وظیفه کلی «قانونگذاری و نظارتی دارد»

حال چگونه باید نماینده خود را انتخاب کنیم که مجلس شورای اسلامی کارآمدتری داشته باشیم و تصمیمات آن باعث بهبود وضعیت زندگی ما ایرانیان و تحکیم مبانی دینی و اعتقادی و ارزش‌های فرهنگ ایرانی اسل امی در جامعه و ارتقای هر چه بیشتر جایگاه ایران اسلامی در نظام بین‌الملل گردد؟

مجلس به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام از جایگاهی ویژه و تاثیر گذاری برخوردار است، شاید بهترین جمله برای درک جایگاه واقعی مجلس سخن امام (ره) باشد که فرمودند: مجلس در راس امور است حال نهادی با این سطح اهمیت باید جایگاه افراد کاردان، متعهد، با شعور، تحصیل کرده و دغدغه مند باشد و مردم پیش از حضور در اتخابات باید شایستگی این افراد را بررسی کنند.

اگر بگویم در دوره های گذشته انتخابات مجلس هیچ گاه به حساسیت دوره فعلی نبوده است اغراق نکرده ام امروز به لطف برخی جریانات در مجلس مردم به خوبی درک کرده اند که عدم مشارکت در انتخابات و یا نداشتن دقت کافی در این زمینه می تواند چه هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل کند و چه افرادی را وارد این نهاد مهم تصمیم گیری کند لذا این ضرورت وجود دارد که در این فرصت باقیمانده تا شروع کارزار رسمی انتخابات تمامی مردم نهایت دقت را در شناخت کاندیدای اصلح خود به عمل آورند

زمان زیادی به انتخابات مجلس یازدهم نمانده و دو وظیفه ی خطیر ، دو تکلیف اساسی بر دوش همه ما است:

تکلیف اول: اصل حضور مردم در انتخابات

اولویت اول «اصل انتخابات» بعنوان نمایشگاهی از مردم سالاری دینی حکومت اسلامی و ضرورت برگزاری آن با شور و حرارت بالاست.

*تکلیف دوم: «انتخاب»

حال ، فرد حاضر شده و رأی میدهد ، اما به چه کسی ؟! اینجا تکلیف دوم مطرح است.رأی دادن به «بهترین» فرد ، «صالح ترین» فرد . پس تکلیف دوم انتخاب صالح ترین است.

انتخاب «اصلح»…

«اصلح» اسم تفضیل است ، یعنی در «مقایسه» مفهوم پیدا میکند، یعنی از بین چند «صالح» بهترین را انتخاب کردن…

«انتخاب اصلح» تکلیف مهم دوم است.اما مسئله ای که مطرح است ، بحث «انتخاب» است.یعنی ما باید از بین چند فرد صالح ، بهترین را ، اصلح را ، انتخاب کنیم.اما چگونه؟ساز و کار این «انتخاب» مهم چیست؟چگونه به بهترین گزینه و بهترین جواب برسیم؟

راه یافتن فرد اصلح چیست؟

بدیهی است که برای یافتن این سؤال و هر سؤال دیگری در حوزه مسائل نظام و انقلاب باید به نماد نظام و علمدار انقلاب یعنی ولی فقیه رجوع کرد .

نظر رهبر انقلاب در این باره تأمل برانگیز است:

«همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهى است، انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهى است. قبلًا هم گفتیم که تفاضل و لو کم باشد، در این قضیه بسیار است. باید بگردید، بین خودتان و خدا حجّت پیدا کنید؛ یعنى بتوانید از راهى بروید که اگر «خداى متعال پرسید شما به چه دلیل به این فرد رأى دادید، بتوانید بگویید به این دلیل. بین خودتان و خدا، دلیل و حجّتى فراهم کنید و بعد با خیال راحت بروید رأى بدهید »

«باید خودتان تحقیق کنید، ملاحظه کنید، دقت کنید، از انسانهای مورد اعتمادتان بپرسید، تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید… نگاه کنید، تشخیص بدهید، اصلح را بشناسید و برای ادای تکلیف، اسم او را به صندوق رأی بیندازید»

اهمیت رأی خود را بدانیم

هر رأی می‌تواند در تعیین سرنوشت انتخابات و در ادامه، در تعیین سرنوشت یک طرح و لایحه مؤثر باشد؛ زیرا این یک یک آرای ماست که به نفع کاندیداها خوانده می شود و در نهایت یکی از آنان که بیشترین آرا به نام او نوشته شد، به عنوان منتخب مردم منطقه به مجلس راه می یابد و این تک تک آرای نمایندگانی که همه ما انتخاب کرده ایم است که در رد یا تصویب یک طرح یا لایحه شمارش می شود و در نهایت با تصویب یا رد آن طرح، زندگی ما بدان پیوند می خورد؛ بنابراین، با به یاد داشتن این ضرب المثل ها که «قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود» و «از ماست که برماست»، اهمیت رأی خود را بدانیم.

مغلوب و مقهور تبلیغات نشویم!

در انتخابات، کاندیداهای متعدد با شهرت و توانایی‌های تبلیغاتی مختلف به رقابت با یکدیگر می‌پردازند و سعی می کنند تا با جلب توجه مردم، آرای آنان را به نام خود کنند. طرح های گرافیکی رنگارنگ، شعارهای گوناگون و جذاب، توزیع بروشورهای حاوی زندگی و سوابق علمی ـ شغلی کاندیداها و وعده های انتخاباتی، پخش هدایای تبلیغاتی و اخیراً تبلیغات تصویری در رسانه های مداربسته بخش خصوصی و سایت ها از مهمترین روش های تبلیغات کاندیداهاست.

روشن است که هر کاندیدا با تبلیغات خود، قصد دارد تا به ما بقبولاند که «او» فرد شایسته برای ورود به مجلس است؛ اما در لا به لای این حجم عظیم تبلیغات، این ماییم که باید مقهور نشویم و کسی را که شایسته نمایندگی ما در مجلس شورای اسلامی است، انتخاب کنیم.

 

با ذکر برخی شیوه ها و ادعاهای رایج کاندیداها در تبلیغات، پیشاپیش تأمل در آنها، شناخت واقعیت و انتخاب کاندیدای اصلح را مورد تأکید قرار می دهیم.

* ادعای از طبقه متوسط، ساده زیست بودن یا مستقل از احزاب و گروه های ذی نفوذ: اگر کاندیدایی با تبلیغات «بسیار پرهزینه»، خود را این گونه معرفی کند، مصداق این ضرب المثل است: «قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را»؟!

 ذکر نسب خانوادگی:

برادر، فرزند، نواده یا عروس یا داماد شهید یا یک شخصیت مشهور دینی، علمی، فرهنگی یا سیاسی بودن از جمله تبلیغاتی است که برخی از کاندیداها در تبلیغات خود از آن استفاده می کنند. این نسبت هر چند می تواند نشانه مقبولیت اجتماعی فرد باشد، نباید ما را از ملاکهای فردی وی غافل کند؛ زیرا از فضل پدر، پسر چه حاصل! ملاک ما برای انتخاب وی برای نمایندگی مجلس، باید حسن شهرت خود او و توانایی ها و شایستگی های فردی وی باشد.

سوابق شغلی متعدد:

برخی از کاندیداها با ذکر سوابق شغلی بسیار برای خود، آن را نشانه تخصص و توانایی خود معرفی می کنند که این مسأله نیز جای تأمل دارد؛ اگر این سوابق شغلی، «دراز مدت»، «در حوزه تخصصی فرد»، «به سوی مسئولیت های مهم تر و بالاتر» و «با موفقیت چشمگیر» باشد، نشانه توانایی و کفایت وی است؛ اما اگر شغل های پی در پی وی، «در حوزه های گوناگون و بدون ارتباط با تخصص وی»، «کوتاه مدت»، «با فراز و نشیب» و «بدون دستاورد خاص» باشد، مزیت محسوب نمی شود.

 احراز چند شغل:

یکی دیگر از شیوه های تبلیغاتی مرسوم کاندیداها، ذکر چند مقام و مسئولیت به عنوان «شغل های فعلی» است. با توجه به اهمیت مسئولیت نمایندگی مجلس ـ که به تنهایی وقت بسیاری می طلبد ـ چند شغل دیگر داشتن نه تنها مزیت نیست، بلکه در صورت تداوم این شغل ها در دوره نمایندگی، فرد را از انجام وظیفه نمایندگی بازمی دارد؛ زیرا به گفته خواجه نظام الملک طوسی در سیاستنامه: «کسی که به دو کار مشغول باشد، پیوسته یک کار ناکرده آید یا هر دو کار».

 مستقل یا حزبی بودن:

همه کاندیداها در سه دسته «مستقل»، «مورد حمایت گروه ها» و «عضو حزب» جای می گیرند و هر یک به نوعی سعی می کنند این موضوع را به عنوان یک مزیت تبلیغ نمایند؛ در حالی که هیچ یک از این سه موضوع به خودی خود مزیت نیست و باید به شاخص های دیگر نگریست.

ادامه دارد....

علی سرابی یاقوند

 

فرق انتقاد و تخریب

سیاست بسته خبری

هوالمحبوب 

درآستانه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی لازم دانسته تا صرفاجهت آشنایی ویادآوری  گذری ڪوتاه بر حقیقت انتقادوفرق آن باتخریب را درچهارچوب معانےحقیقے وتاثیرات مستقیم آن برافڪارعمومے با بیانےساده داشته تادراین راستاگامے موثربرداریم

همانطورڪه میدانیدومیدانیم 

*انتقادو تخریب* ازنظر ماهوی به طورڪامل بایڪدیگر تفاوت دارند. *انگیزه انتقادبیشتراصلاح و سازندگے است* انتقاد را می توان ڪنشی اجتماعے مبتنے بر نوعے ارزیابے منصفانه دانست ڪہ نقاط قوت وضعف راهمزمان موردتوجه قرار می دهدودر بهترین حالت به ارایہ راهکار برای رفع نقاط ضعف منتهے مے شوددرحالیڪه *تخریب اما ازابتدا با هدف تقبیح به منظور تامین منافع فردی یا گروهے انجام میشود* ودرنهادآن نیتی خیرخواهانه نهفته نیست تخریب نه تنها بربرجسته سازی نقاط ضعف بنا شده بلڪہ با استفاده ازابزارهای تبلیغاتے نقاط قوت راهم ناچیز یاگاه منفی جلوه مے دهد وبه خاطر نبودمنطق درپس ڪنشگری تخریبگران رفتار آنان در بسیاری از موارد به ورطه بے اخلاقے مے افتد... 

انتقادهمواره برمبنای تجربه های موفق یا ناموفق و منطق تجربه گرایی انجام مےشوداما تخریب از هیچ منطق و الگوی رفتاری جز زیر سوال بردن و تقبیح پیروی نمےڪند...

تخریب گرایان برای جبران بے منطقے خود در جلب افڪار عمومے در بسیاری از مواردازروش هاوابزارهای ناهنجار یا نامشروع استفاده مےڪنند انتخابے ڪہ گاه هوده ای وارونه به بار مے آورد و اعتبار تخریب گران از بین مےبرد به عنوان نمونه، تخریبگران برای زیر سوال بردن عملڪرد دولتها یا بعضانماینده گان مجلس و... بارها به ابزارهایےچون: *شایعه پراڪنی، وارونه نمایے، سیاه نمایے، توهین و ...* متوسل شده اند...

 نتایج و پیامدهای انتقادوتخریب از زمین تاآسمان تفاوت دارد انتقادبه خاطر برخورداری ازمنطق همه فهم همواره موجب ایجادمطالبه گری عمومے و در نتیجه بهبود واصلاح امور مے شود. تخریب امانه تنها به بهبود امور منجر نمےشودبلڪه به ڪارگیری ابزارهاوروش های نامطلوب در آن سبب افول اخلاق در جامعه هم مے شود...

درمجموع بایدگفت راه انتقادازتخریب جداست انتقادازقاعده قانون پیروی میڪندوتخریب ازافڪارشخصے پیروی ڪرده انتقاداگرمنصفانه باشدسازنده است وتخریب بجزوایرانےافڪارثمری نداردـ

به امیدآنکه انتخاباتی پرشور وبه دوراز تخریب افراد داشته باشیم

 

#علی_سرابی_یاقوند*

_شاعروتحلیل گرسیاسے_ 

 

انتهای خبر/

لزوم آگاهی و بصیرت سیاسی در جامعه

سیاست بسته خبری


بصیرت به چه معناست و راه دست یابی و حفظ آن کدام است؟

بصیرت سیاسی چیست چرا یک جامعه نیازمند شناخت وآگاهی بوده واین شناخت چه تاټیری در جامعه داشته 

بطور کلی بصیرت یا بینش، نوعی دید درونی است که با دید چشم ظاهری، متفاوت است و اصلاً با چشم یا اندام های ظاهری بدن، قابل دریافت نیست. بصیرت، قوّه و نیرویی قلبی است که به مدد نور الهی، پدید آمده، حقیقت و باطن امور را - چنان که هست - در می یابد. با دید بصیرت، انسان، درست را از نادرست و حق را از باطل، به آسانی تشخیص می دهد.

 بصیرت، نوعی به کارگیری عقل در مسیر هدایت انسان و استفاده از روشن گری آن است. 

بصیرت چراغی است که همواره روشنگر و نجات بخش انسان از گمراهی هاست. بصیرت به انسان قدرت می دهد که حتَّی در تنهایی و غربت چون امت واحده از صراط مستقیم سربرنتابد و هیچ هراسی از زیادی طرفداران باطل به دل راه ندهد.

اساساً در همه نبردهایی که مدافعان حق و باطل با هم داشتند، اهل بصیرت با چشم دل و حق محوری راه صواب را از ناصواب تشخیص دادند و راه حق را برگزیدند.

براستی در سایه بصیرت است که در پرتو آن حق و باطل، راه و بیراهه، قوتها و ضعفها، تهدیدها و فرصتها به خوبی آشکار می گردد که در غیر این صورت »فَاقِدُ الْبَصَرِ فاسِدُ النَّظَرِ« یعنی انسانی بدون بصیرت و بینش، نظرش هم فاسد است.

دستاوردهای بصیرت سیاسی

 جبهه شناسی، دشمن شناسی، ولایتمداری، ظلم ستیزی و مقاومت در دفاع از حق و اتکاء به ایمان می تواند از پیامدها و نتایج داشتن بصیرت سیاسی درست به حساب آید

 کسانی که از بصیرت سیاسی برخوردار بودند و راه حق را از باطل تشخیص دادند، تمام مشکلات را به جان خریدند و در دفاع از حق به استقبال شهادت رفتند. قرآن از آنان به ربّیون نام می برد که مقاومت و دفاع از حق منش آنها بوده است. آنجایی که می فرماید: »وَکأَینْ مِنْ نَبِی قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیونَ کثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکانُوا وَاللّهُ یحِبُّ الصَّابِرِینَ.« (آل عمران: 146) یعنی، چه بسیار رخ داده که پیغمبری جمعیت زیادی از پیروانش در جنگ کشته شده و با این حال اهل ایمان با سختیهایی که در راه خدا به آنها رسیده مقاومت کردند و هرگز بیمناک و زبون نشدند و سر زیر بار دشمن فرو نیاوردند و راه صبر و ثبات پیش گرفتند که خداوند صابران را دوست می دارد

پیامدهای ضعف بصیرت سیاسی

 کم نبودند عالمان و رزمندگانی که فاقد بصیرت سیاسی بودند، لذا در مسیر پیمودن راه حق دچار اشتباهات شدند و درمقابل اسلام قرار گرفتند و کاری کردند که دشمنان اسلام می خواستند. بی بصیرتی و یا ضعف بصیرت آن هم از نوع سیاسی می تواند ضربات جبران ناپذیری بر پیکره جامعه اسلامی وارد کند.

مقام معظم رهبری ضعف بصیرت را مهم ترین عاملی می دانند که لشکریان یزید دچار آن بودند. ایشان می فرمایند: »جا دارد اگر ملت فکر کند که چرا پنجاه سال بعد از وفات پیغمبر(ص) کار کشور اسلامی به جایی رسیده که همین مردم مسلمان از وزیرشان، امیرشان، سردارشان، عالمشان، قاضی شان، قاری شان در کوفه و کربلا جمع شدند و جگرگوشه همین پیغمبر را با آن وضع فجیع به خاک و خون بکشند.«  سخنرانی رهبری معظم در لشکر 27 حضرت رسول اللَّه) 

بطورگلی اگر افرادجامعه از رشدوآگاهی سیاسی برخوردارباشند هیچگاه فریب قرآن های برسرنیزه را نخورده و هرگز حاضرنیستند تا حکمیت ابوموسی های اشعری زمان رخ دهد. اگر یک جامعه از قدرت تحلیل وتجزیه سیاسی بالایی برخوردارباشد هرگز اسیر فتنه های سیاسیون نخواهندشد و هیچگاه وارد بازی های دشمنان نشده چونکه میدانند کجا چگونه بهترین تصمیم راگرفته وجامه عمل بپوشانند.

تجربه بارها اٺبات نموده کسانیکه در ولایت مداری استوارهستند هیچگاه ازراه روشن خارج نشده و همواره چهره های دشمنان راپشت نقاب های فریبنده تشخیص داده اند .

نویسنده: علی سرابی یاقوند

انتهای خبر/

 

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 10 صفحه بعد

درباره ما

به وب سایت لر پرس ✋ خوش ✋ آمدید قوم لر یکی از سربلندترین اقوام ایرانی است که نقش بی بدیلی در ساختن تمدن ایرانی ایفا کرده است.مردمان لرزبان در کشورهای ایران-عراق-سوریه-چین-عمان -ترکیه- روسیه و افغانستان زندگی می کنند. لرزبان ایران در جنوب غرب کشور و در امتداد کوههای سر به فلک کشیده زاگرس سکونت دارند.لرستان پشتکوه یا ایلام امروزی از دیر باز یکی از اصلی ترین سکونتگاههای قوم لرمحسوب می شده و می شود.

جستجو

تصاویر منتخب

آرشیو

نويسندگان

لینک دوستان

اشعار لری

شبکیا اجتماعی

موضوعات

 

پایگاه تحلیلی خبری لرپرس

ارائه اخبار وتحلیل های جامع _ معرفی قوم لر _ارسال آهنگ ها و دکلمه های قدیم و جدید_ معرفی جاذبه های طبیعی باستانی گردشگری