نوشته شده توسط : علی سرابی یاقوند (علیا)
فرق سیدابراهیم رئیسی بادیگرکاندیداهای محترم  آنهابدون اثبات حکم قضایی
به همدیگراتهام زدند ولی سیدابراهیم_رئیسی  باوجوداینکه برخی
حکم قضایی صادرشده بودبراشون ولی سکوت کردند...واین نشان
حقانیت ایشان است حتی فراترازاین عناوین
پس نام سیدابراهیم_رئیسی  رابخاطر بسپار.
 
مثنوی_طنزسیاسی (قسمت چهاردهم)

    بنی_آدم 

علیانوشت 

بنی آدم ابزاریکدیگرند
درمناظرات بهم میپرند 
این بنی آدم هنگام قدرت
اختلاس کنندمافوق سرعت
به ظاهرولی چون برادرند
بوقت وبی وقت پرده هادرند
یکی بادروغ یکی باتهمت 
سیلی میزنند بر رخ امت 
چه کسی گفته ازیک پیکرند 
اینهاکه گویی کاردوخنجرند
ﯾﮑﯽ باخودش داردکلیدها
باکلیدزند قفلی نابجا 
ﯾﮑﯽ نرده بان سازدازهمه
هرچی میبردگوید که کمه 
ﯾﮑﯽ از آجرنان می آورد
ﯾﮑﯽ نان راباآجر می خورد
یکی راه ها را هموارمیکند
یکی خانه هارا آوارمیکند
یکی جام زهرداردباسلام
یکی بام درد داردبی کلام
یکی جیب خودپراززرکند
یکی جانهارا دربه در کند
یکی ضخاک وارخوارکی خورد
یکی خوارک چرکی میخورد
یکی باﻗﻠﻢ ﺧﻮﻥ ﺩﻝ ﺧﻮﺭﺩ
ﯾﮑﯽ باﺧﻨﺠﺮ سینه ﻣﯽ ﺩﺭﺩ
یکی چو علیا نفس ندارد
یکی صدنفس کنارش دارد
ﭼﻮ ﻋﻀﻮﻱ دارد،دردﺭﻭﺯﮔﺎر
ﺩﮔﺮﻋﻀﻮﻫﺎهم ﭘﻲ ﻛﺴﺐ ﻭﻛﺎﺭ
 ﭘﺮﺍﺯﻧﻔﺮتیم پرازﮐﯿﻦ ﻭﺁﺯ
ﯾﮑﯽ بابوئینگ میکندپرواز
ﺗﻮ ﻛﺰ ﻣﺤﻨﺖ کسی ﺑﻴﻐﻤﻲ
به تو می گویندحتماﺁﺩﻣﻲ
مردمی عجیب هستم همگی
بانجیب زنیم حرف جفنگی  
کسی که دارداخلاق سالم
گیربهش میدیم که تویی ظالم
چونکه نمی خوادپرده بدرد
میگوییم که اوبدردنخورد
چونکه رفتارش بوده خدایی 
گیردادیم چرادارد نیکویی 
اگرحریمی نشکسته است
گویم که چرادهن بسته است
یکی که داردحس پرویی 
به اومیدهیم فوش انبویی
هرکسی ساکت بوده درمیان
گیربهش میدیم نداردزبان
اخربه کدام سازهامیرقصی
انسانی باشیم یاخاروخثی 
کمی انصاف رارعایت کنیم
اینقدرریزریزه آیت نکنیم
اگرکه کسی اشتباهی کرد
فوری میگوییم اوخطایی کرد
اگربه خطا اعتراف کنند
سریع ضداوااعتلاف کنند
مامردمانی هستیم احساسی 
بروزش باد داریم رقاصی
عاشق همین خول بازیهائیم
احساس میکنیم که ماخدائیم
برای خنده یک رای میدهیم
بعدمثل شمشیر مابرنده ایم
اگرچهارکتاب خوندیم روهوا
درمباحث شویم مثل علما
داریم مامیلی به انگلیسی
که گیرمیدهیم مابه رئیسي 
رئیسی نبوده قاضی حکم کند
یاکسی رااوخود محکوم کند 
رئیسی هرگز اعدام نکرده 
یانان کسی را دام نکرده  
رئیسي ظلمی اعمال نکرده
حق کسی راپایمال نکرده
ازکسی هرگز کینه ندارد
اگرچه اسراری درسینه دارد 
واسه رای دادن آزادیدشما
نه باشکستن برخی حرمتها
کاندیدای من بوده رئیسی 
اگرکه خواستی اونو نویسی 
وعده گاه ما روز اخذآرا
۲۹اردیبهشت درایران ما

شاعرحماسی سرای قوم لر
علی_سرابي_یاقوند 

  



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , سیاست , ,
:: برچسب‌ها: شعر , حماسی , غزل , انتخابات , مثنوی , روحانی ,
:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سرابی یاقوند (علیا)

گلونی مسموم: نقدی بر عملکرد فرهنگی نماینده ولی فقیه در استان لرستان



به قلم یاسر خورشیدوند رییس حزب هدا (همبستگی دانش آموختگان ایران) شاخه لرستان 


جشن گلونی (روسری محلی لری) یکی از بارزترین فعالیت های فرهنگی جوانان لر در دوران پس از انقلاب است. گلونی که می توانست جنبه های اقتصادی، گردشگری و فرهنگی مثبتی برای استان لرستان در پی داشته باشد و به رقیبی جدی برای مدل های پوشش غربی تبدیل شود به یک باره به نمادی مسموم تبدیل شد؛ به طوری که گویا در هر پیچ و تاب گلونی مادران لر صدها توطئه نهان است.

با توجه به شرایط فوق الذکر و به درخواست جمعی از فعالین فرهنگی استان، حزب هُدای لرستان تصمیم گرفت به عنوان متولی، مسئولیت برگزاری این جشن را بپذیرد. 

پس از ارایه درخواست رسمی حزب هُدای لرستان برای برگزاری جشن گلونی متاسفانه این درخواست در شورای تامین به اتفاق آراء مورد مخالفت قرار گرفت.

آنچه بیش از رد درخواست برگزاری جشن ما را متعجب کرد این بود که بعد از دریافت خبر رد درخواست مان حتی جواب نامه مان را هم با این توجیه که ممکن است نامه را رسانه ای کنید به ما ندادند. این اقدام غیر قانونی در صورتی است که فرمانداری این اختیار را ندارد و نمی توان یک درخواست را با قلدری بدون جواب گذاشت. 

سوال اینجاست که این چه توجیه امنیتی است که دوستان خودشیرین ما برای برگزار نکردن جشن گلونی ارایه می دهند؟ مگر امنیت ملی ما با یک متر پارچه گلونی خدشه دار می شود؟ چرا یک مسئله عادی را به یک چالش امنیتی و مطالبه فرهنگی برای جوانان لر تبدیل می کنید؟ ما در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بدون مجوز این جشن را برگزار کردیم ولی در دروان دوستان اصلاح طلب نه تنها با مجوز نمی توانیم این جشن را برگزار کنیم بلکه با بی احترامی حتی جواب رد درخواست مان را هم به ما ابلاغ نمی کنند. پس این حقوق اقلیت هایی که از آن دم میزنید و برایش در استانداری میزی رو به راه کرده اید به درد لای کدام جرز می خورد؟ چرا کسانی که از نمد گلونی برای خود کلاهی بافته اند و آن را برند انتخاباتی شان کرده اند در مقابل برگزارنشدن این جشن هیچ عکس العملی از خود نشان نمی دهند؟ 

مگر ما قوم لر با همین نمادهای فرهنگی مان قرن ها در مقابل بیگانگان مدافع حریم ایران نبودیم؟ مگر تمام اقوام ایرانی بدون هیچ حاشیه ای زبان مادری را تدریس و مراسمات هویتی خود را برگزار نمی کنند؟ چرا خودمان خودمان را به گناه نکرده متهم می کنیم؟ چرا ما لرها که هیچ گاه هیچ گونه مشکل امنیتی برای نظام ایجاد نکرده و همواره پشتوانه تمامیت ارضی کشور عزیزمان بوده ایم اینگونه مورد بی مهری قرار می گیریم؟

چرا یک متر پارچه که نماد حجاب زنان لر است را به یک مطالبه سیاسی امنیتی تبدیل کرده اید؟ مگر نه این که فرهنگ های بومی شاخ و برگ فرهنگ ملی در مقابل تهاجم فرهنگی خارجی است؟ 

انتقاد اصلی نگارنده این یادداشت به سمت برادر عزیزمان جناب آقای میر عمادی نماینده ولی فقیه در لرستان است؛ چراکه از ایشان انتظار می رود با نقش آفرینی مثبت در مباحث فرهنگی به صورت عام و بحث گلونی به صورت خاص، خود به بانی تکریم آداب و رسوم قوم لر تبدیل شود نه اینکه دوستان خودشیرین همتبار ما مخالفت ایشان با جشن گلونی را به بهانه ای برای برگزار نشدن این جشن تبدیل کنند.

جناب آقای میرعمادی از آنجایی که قوم لر در هیچ برهه ای از تاریخ به هویت ایرانی خود پشت نکرده است؛ تقویت هویت لر به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از هویت ایرانی اسلامی می تواند موجبات تقویت هویت ملی مان را در مقابل تهاجم فرهنگی بیگانگان فراهم سازد. برخورد غیرخودی با فرهنگ خودی موجب ایجاد حس شهروندی درجه دوم در میان قومی می شود که همواره پشتوانه نظام اسلامی بوده است.

به نظر می رسد عدم شناخت متولیان فرهنگی غیر بومی از فرهنگ بومی استان موجبات امنیتی شدن مسائل فرهنگی لرستان را فراهم آورده است. زمانی که پتروشیمی لرستان را به این بهانه که نیروی متخصص نداریم با نیروهای غیر بومی پر کردید صدایی از ما بلند نشد؛ گیرم که ادعای شما درست، چرا امامان جمعه مان که متولی فرهنگی ما هستند را از نیروهای غیر بومی انتخاب می کنید؟ مگر نه این که لرستان به عنوان سرزمین فقه و فقاهت مهد روحانیون جلیل الشانی همچون آیت الله بروجردی، آیت الله کمالوند و... بوده است؟ اگر قومیت گرایی بد است چرا درصد قابل توجهی از ائمه جمعه که از متولیان اصلی فرهنگی ما هستند غیر لر بوده و شناختی از هویت و فرهنگ بومی ما ندارند؟ بدیهی است ائمه جمعه غیر لر شناخت و درک چندانی از نمادهای فرهنگی قوم لر همچون گلونی نداشته باشند. اکنون هم از شما انتظار می رود با توجه به جایگاه خطیری که در اختیار دارید با استفاده از مشاوران فرهنگی بومی، پشتوانه ی حفظ فرهنگ بومی لرستان به عنوان بخش غیرقابل انکار فرهنگ ملی ایران عزیزمان باشید.

انتهای خبر/ 



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: گلونی , قوم لر , انتقادیاسرخورشیدوند , لرستان , ماد ,
:: بازدید از این مطلب : 487
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 ارديبهشت 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سرابی یاقوند (علیا)

  تحلیل_سیاسی قسمت_اول  




۱_شناخت ریشه ای شعارهای انتخاباتی ودلایل آن


۲_انتخاب نمادها ومنشاءحقیقی آنها


۳_نگاهی برعملکرددولت یازدهم وبازبینی برجام


۴_علت اصلی روحانی ازعبورخطوط قرمز


۵_علت ردصلاحیت احمدی نژاد


علی سرابی یاقوندنوشت:  




                       چکیده


امروزه باوجودوسایل ارتباط جمعی دیگرنمیتوان موضوعی راکتمان نمودیابرآن پینه زد.


دکترحسن روحانی رئیس دولت یازدهم ازهمان آغازباشعارتدبیروامیدوبانمادکلیدخودرادرمعرض قضاوت عموم قرارداد.


ازآنجاییکه بنابرسخنان بزرگان ورجال سیاسی زکات شهرت نقدمنصفانه بوده لذابرهمین مبنا بدون هیچگونه تعصبی مروری کوتاه میکنیم برآنچه درمدت چهار سال زمامداری حسن روحانی وکابینه ی اوگذشت.


بدیهی ست شعارهای انتخاباتی باهدف کلی وراهکارهای اساسی درقالب کاستی هاوبجهت پرنمودن برخی چالشهاانتخاب می گرددکه باهدف کلی نظام درتضادنباشد،همچنین نمادهانیزدرهمین عنوان خلاصه میشود.


حال سوال اینجاست آیادکترروحانی درکدام زاویه ناامیدی رااحساس نمودندکه اساس کارش رابرامیدپایه گذاری نمودوازکدام بی تدبیری رنج کشیدکه تدبیرراجایگزین کرد؟ 


جناب دکترروحانی فرهادوارباتیشه ی مجنون صفتش برقامت برجام وگره زدن زلف پریشانی خاطرمبارکشان به حل موضوع بانسبت دادن تمام جزییات معیشتی مردم ورفع چالش هابرای رسیدن به مقصودواردحریم های قرمزکشور گردیدتاجاییکه حتی تمام دستگاههای نظارتی واجرایی بدون مخالفت باایشان ومهیانمودن ابزاروصال ازهیچ کوششی دریغ نکردند.


درمجلس شورای اسلامی حتی به اندازه یک طرح عادی موردبحث قرارنگرفت وتصویب شددرشورای امنیت کشورنیزبدون تامل امضاگردیدوباطبع آن دیگردستگاههای ذی ربط بدون واکنش اقدام به تاییدآن کرده تامبادا خاطرمبارک این عاشق دلداده مکدرشود.


امانتیجه این اعتمادبه فرهادقصه چیزی بجزخیانت لیلی نبودوبرخلاف وعده های داده شده هیچ لباسی عملی برتن عریان مانده موضوعات نپوشانیدن وحتی تکه هایی باقی مانده ازلباس مندرسی که باهزاران ساعت تلاش وهزینه های عظیم تحقیقاتی بربدن جراحت خورده ازلیلی متکبرمانده بودنیزدورانداخته شد.


باوجوداعترافات مقامات عالی وابسته به لیلی برپیروزی قاطع آنهابدون شلیک یک گلوله درخلع سلاح وازکارانداختن قلب تپنده حیات اقتصادی ،تحقیقاتی وسیاسی کشوربدست مبارک مجنون 


که اسیرجهل وفریب نادانی خویش گردیده اماهمچنان برروندخلاف پای فشاری میکند.


علاوه برموضوعات فوق امروزه هم دربحث کاندیداشدن ایشان وعدم بهانه برای آشوب گری هاوتکرارفتنه ۸۸ با ردصلاحیت_یارصدیق_انقلاب میدان رابرای جبران خطاهای ایشان بازگذاشته امابازهم این فرهادکه ازحدمجنونی به روانی رسیده بافرافکنی های پی درپی درحال ایجادبرهم زدن ثبات وامنیت کشوراست..


دولتی که بعدازچهارسال هنوزنتوانسته یکی ازهزاران وعده اش رابه سرانجام برساندچاره ای جزحاشیه نداردچونکه دستانش خالیست وبااینگونه هوچی گری قصدداردتوجه دیگران راازاصل موضوع که مطالبه گری بوده خارج کند.


رفتن وکشاندن کاندیداهابه حاشیه باعث میشودتاکاندیداهابجای طرح سوالات واعلام برنامه های آینده خودشان مجبورشوندکه پاسخ یاوه گویی هارابدهندکه این بزرگترین ضربه ایست که بعدازنافرجامی برجام به کشورواردمیشود...


دولتیکه ازتورم به رکودبرسد ازتولیدبه انحلال شرکتهارسیده باشدو.....حرفی برای گفتن نداردواین موضوع رامردم کاملادرک کرده اندکه منفورترین اشخاص درمیان کاندیداها جریان موسوم به اصلاحاتی است که درکارنامه فعلی چیزی جزننگ ندارند...


نویسنده : علی سرابی یاقوند



:: موضوعات مرتبط: سیاست , ,
:: برچسب‌ها: چالش سیاسی , انتخابات , روحانی , اصلاحات , جمنا ,
:: بازدید از این مطلب : 442
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 ارديبهشت 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سرابی یاقوند (علیا)

  


با برگزاری پرشکوه جشن روز خرم آباد به پیشواز 26 اردیبهشت (روز گلونی) خواهیم رفت




هر شهروند خرم ابادی بطور قطع یقین احساس تعلق خاصی به این شهر دارد این حس تعلق بدنبال خاطراتی که از بدنیا امدن ما و صدای " لاوه لاوه " مادران ما ، خاطرات کودکی با همه تلخ و شیرینیهایش ،خاطرات دوران مدرسه و هم محله ایها در هرکجا که باشیم ما را به زادگاه و دیار خود میکشاند .با این مقدمه چینی به پیشباز روزی خواهیم رفت که تبلور خاطرات ما و فراتر از آن محفلی برای محکم تر کردن پیوند خویش با زادگاهمان است روز "20اردیبهشت" در حرکتی ارزشمند بنام کهن شهر خرم آباد و به منظور پاسداشت آن نامگذاری شده است از این رو چه زیباست با حضور خود در مراسم پاسداشت در مورخه فوق در باغ گلستان به برگزای هرچه باشکوه تر مراسم یاری کنیم و به شهر عزیز خود ادای دین کنیم و چه زیباتر خواهد بود همه ی ما پیر و جوان ، زن و مرد با پوشش اصیل و سنتی " گلونی " یادآور تاریخ باصلابت و باشکوه دیار عزیزمان باشیم .




وعده ما20اردیبهشت خرم آبادباغ گلستان


 


لرپرس ازتمام دوستان دعوت بعمل می آورد



:: موضوعات مرتبط: باستان شناسی , , ,
:: برچسب‌ها: لرستان , گلونی , زنان , فرهنگ , قوم لر ,
:: بازدید از این مطلب : 544
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 ارديبهشت 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سرابی یاقوند (علیا)

دانلودمستقیم نوای تک نوازی نی استادموسوی بصورت تراک سری اول

 

دانلود  تراک اول باحجم 1/2م

دانلودتراک دوم 


 


:: موضوعات مرتبط: موسیقی , ,
:: برچسب‌ها: تکنوازی نی , نی غمگین ,
:: بازدید از این مطلب : 511
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 9 ارديبهشت 1396 | نظرات ()